Bästa idrottare,


Länsi-Uudenmaan Urheilijat (Västra Nylands Idrottare) har härmed glädje att inbjuda alla nordiska vuxenidrottade till Nordiska Mästerskapen i Vuxenidrott i Lojo 3.-5. juli 2020. Efter att vi senast tävlade i vuxenidrott i Finland i Villmanstrand för åtta år sedan har intresset för vuxenidrott ökat. Nu finns också åldersgruppen 30 med i tävlingen, och även estniska vuxenidrottare har en möjlighet att delta utanför själva NM-tävlingen.

Småstaden Lojo (Lohja) ligger mellan Lojo sjö, den ståtligaste sjön i Södra Finland, och den mäktiga åsen från istiden. På dess tre största gator kan man fortfarande ana andan från 1920- 50 talen då den lantliga trakten förändrades av industrins framfart och investeringar i kalkbrottet och skogsindustrin. I dag är Lojos förbindelser till Helsingforsregionen starka och efter att flera små grannkommuner i senaste åren har anknytit sig till Lojo stad, har regionens utveckling varit snabb.

Lojo var en internationell stad redan på medeltiden då staden var en marknadsplats halvvägs mellan Stockholm och Tallinn. Som ett minne från den tiden står den medeltida stenkyrkan vars storlek kan förvåna den som vandrar kring den lilla “vilda västerns” stad med tre gator.

NMACS 2020 tävlingarna ordnas på Harju idrottsplats som renoverades år 2017. Harju idrottsplats ligger på åsen straks ovanför Lojo centrum. Vi jobbar ivrigt på för att säkerställa häftiga men rättvisa kamp och för att ni alla ska ha en trivsam och trevlig vistelse hos oss!Anmälan till NMACS 2020 öppnas 1. april 2020

Länsi-Uudenmaan Urheilijat
Julius Westerberg, ordf.


Obs! NMACS veckoslut är också veckoslut för sommarfestival Rantajamit på ”Aurlahti” stranden i Lojo centrum – finsk Pop-musik ock kvällsaktiviteter för alla som vill! För samma orsak boka din inkvartering i tid.